Chateau Ducru Beaucaillou 2008 Forstør

Chateau Ducru Beaucaillou 2008

20084

Ny vare

Chateau Ducru Beaucaillou 2008
2. cru classe, saint julien
75 cl

Flere detaljer

Mængderabat

AntalRabatDu sparer
3 DKK 299,00 Op til DKK 897,00

Yderligere information

94 point af parker drikkes 2020 - 2038

Super 2. Cru Classé slottet Château Ducru-Beaucaillou ejes af familien Borie, der erhvervede slottet i 1942. På daværende tidspunkt var slottet ikke i den bedste forfatning. Vinkøbmanden Francis Borie renoverede ejendommen og bragte vinen op blandt de bedste i regionen. Stafetten blev givet videre til hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes drev Ducru-Beaucaillou gennem anden halvdel af 1900-tallet, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog sønnerne François-Xavier og Bruno ansvaret. Chateau Ducru-Beaucaillou har dermed været i familien Bories eje i hele 3. generationer.

Ejendommen er på over 200 hektar, men kun 75 hektar er tilplantet med vin. Vinmarkerne ligger helt ned til Girondefloden, mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd.

Vinene fra de forskellige parceller behandles særskilt. Mosten gærer hver for sig, og efter gæringen foretages en minutiøs smagning med henblik på at sammenstikke førstevinen, der efterfølgende lægges på fade. Fadlagringen foregår over omkring 18 måneder, og 60- 80% af fadene fornys hvert år. Den overskydende most lagres også, men nu målrettet for at indgå i slottes andenvin Croix de Beaucillou eller tredjevinen Petit Caillou.

Château Ducru-Beaucaillou er i dag en af de mest eftertragtede vine i Saint-Julien, og i gode årgange kan den ligefrem være svær at købe, da efterspørgslen er enorm.

Familien Borie ejer også Châteai Lalande-Borie i Saint-Julien og Château Ducluzeau i Listrac-Mèdoc.

Robertparker.com skrev

"Deep garnet colored, the 2008 Ducru-Beaucaillou begins a little broody, giving up glimpses of tar, chargrill, moss covered tree bark and fungi scents over a core of baked plums, warm cassis and blackberry compote plus a touch of unsmoked cigars. Medium-bodied, the palate has firm, ripe, grainy tannins and bold freshness supporting the earth laced black fruit layers, finishing minerally."